Carit Etlar

Forside | Indhold | Nyhedsmail | Om websiden | E-mail

Nyhedsmail.

Lidt om...

Det har ikke tidligere lykkedes helt, at nyheds-maile en gang om måneden. Og fremover vil det også ske lidt uregelmæssigt, men det tilstræbes, at der gennemsnitlig sendes en mail en gang om måneden.

Nyhedsmailen bliver ikke sendt uopfordret - og du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Hvis du har modtaget nyhedsmailen ved en fejl, så mail venligst tilbage.

Gratis og uforpligtende.

Nyhedsmailen koster ikke noget, og der følger ikke reklamer eller andet med.
Du kan bruge dit navn, eller din signatur efter eget ønske, men mailadressen skal selvfølgelig være en der eksisterer!

I stedet for formularerne her til højre, så kan du selvfølgelig også blot sende en mail, og skrive at du fremover vil modtage nyhedsmailen (eller afmelde mailen).

Tidligere nyhedsbreve:

2017.
2016.
2015.
2014.

23. august 2017.

Ændringer.

Nyhedsbrevene vil fremover blive erstattet af en nyhedsmail.
Hele Etlar-projektet er begyndt at blive lidt uoverskueligt, og her mangler mange tilføjelser, og rettelser, så en forenkling og en gennemgang er meget nødvendig, og er påbegyndt.
Udgangspunktet vil herefter være de tre hovedbiografier:
Alle tilføjelser vil fremover få en notits på den pågældendes hovedside, ud fra den dato og det årstal, hvorom tilføjelsen handler.
De kommende nyhedsmails vil således kun indeholde korte omtaler af emnet, samt et link til stedet på den af de tre hovedsider hvor emnet er beskrevet. Derfra linkes der så til undersider.

De tidligere nyhedsbreves indhold vil på samme måde blive flettet ind i de tre relevante hovedsider.
Dette er påbegyndt, og linkene til de gamle nyhedsbreve er fjernet. De gamle nyhedsbrevene bliver dog ikke slettet, for der er en hel del bogmærker som der stadig bliver henvist til.

De fremtidige nyhedsmails vil blive listet herunder:

Liste over nyhedsmails, begyndende august 2017.

Den 23. august 2017.
  Nyhedsmailen henviser til en tilføjelse om Augusta Etlar og spiritismen. Og i samme lille notits er der også et link til websiden om forfatterparret Blüthgens, hvor der er foretaget et par tilføjelser. Clara og Victor Blüthgen er en lille del af fortællingen om spiritismen.
Den 19. september 2017.
Nyhedsmailen indeholder link til en artikel i "Dagens Nyheder", hvori der berettes om et besøg hos Etlarparret i Gentofte. Desuden henvises der til lidt om revyen "Reklameprinsessen" på Nørrebros Teater i 1903, som gjorde grin med Augusta Etlar.
Den 26. november 2017.
  Nyhedsmailen indeholder omtale af Carit Etlars sagn "Tvisel Munke". Desuden er der links til lidt om planteskoleejeren Stephan Nyeland, samt bogforlæggerne Edvard Meyer og A. C. Riemenschneider.
Den 20. december 2017.
  Mailen omtaler Augusta Etlars juleeventyr "Troens Blomst", Carit Etlars fortælling "En Skovfyrstes Død", julefortællinger af Victor Blüthgen og Zakarias Nielsen, samt Herman Bangs nytårsartikel "En Drøm", som er Bangs tilbageblik på hans sidste og eneste år som redaktør på Riemenschneiders Forlag.

2018.

Den 29. januar 2018.
  Mailen har links til Carit Etlars novellesamling "En Skibsjournal", og der er lidt om J. E. Carts (Augusta Etlars) artikel i dagbladet Dannebrog i december 1894: "Hvorledes Salomon Baadsmand og Gjøngehøvdingen blev til".
Den 3. marts 2018.
  Mailen har link til to af Augusta Etlars avisartikler i dagbladet Dannebrog. Den ene artikel er om billedhuggeren Carl Peters, og den anden artikel er et eventyr med titlen "H. C. Andersens Have", skrevet som bidrag til en indsamling til H. C. Andersens statue i Chicago, udført af billedhuggeren Johannes Gelert.
Den 6. april 2018.
  Nyhedsmailen har link til Carit Etlars fortælling "Fam" som var medtaget i ”Flinchs Almanak eller Huskalender” for 1885. - "Fam" blev senere medtaget i nogle nyere novellesamlinger.
  Desuden er der link til endnu to J. E. Cart artikler, der senere endte som kapitler i Augusta Etlars: "Carit Etlar - MINDER - fortalte af ham selv".
Den 12. juni 2018.
 Nyhedsmailen har link til Augusta Etlars artikel "Monies og Goldschmidt" fra dagbladet Danneborg, samt det 20. kapitel "Gamle Venner mødes" fra Erindringsbogen "MINDER". Både avisartiklen og kapitlet i "MINDER" handler om kunstmaleren David Monies.
Den 21. juli 2018.
 Nyhedsmailen fortæller om to engelske novellesamlinger udgivet i London i henholdsvis 1885 og 1886: "Readings from the Dane" og "A Stork's Nest".
 I begge novellesamlinger er der medtaget nogle Etlar-fortællinger.
Begge bøgerne har fabrikanten og forfatteren John Fuldford Vicary's navn på forsiden, men ingen af fortællingerne er af ham selv. Vicary har kun samlet disse skandinaviske fortællinger og fået dem udgivet.
 Påbegyndt i denne måned er også en webside hvor det er planen at samle nogle af Carit Etlars mange aforismer.

- - - - - - - - - - ooo0ooo - - - - - - - - - -

Her tilmelder eller afmelder du dig nyhedsmailen.

For ikke at overtræde for mange af de nye regler, så til og afmelder du dig blot ved at sende en mail, og din mailadresse bliver så manuelt tilføjet eller slettet hjemme hos mig på en håndskreven liste her ved mit computerbord. Der skal ikke bruges noget navn ved tilmelding eller afmelding, men en gyldig mailadresse er nødvendig.
Når du er blevet blevet tilmeldt eller slettet, så vil du modtage en bekræftelsesmail der kort meddeler at det besluttede er sket.

Tilmeld nyhedsmail.

Du tilmelder dig ved blot at klikke på linket. Så starter dit mailprogram op, og der skal du slet ikke udfylde noget, men blot sende mailen som den er

Afmeld nyhedsmail.

Du afmelder dig ved blot at klikke på linket. Så starter dit mailprogram op, og der skal du slet ikke udfylde noget, men blot sende mailen som den er.

Gamle bøger.

© www.CaritEtlar.dk - Websiden er sidst rettet den 21/07/2018 16:59:01